Maak een afspraak

Je naam

Je e-mail)

Je telefoonnummer

Afspraak plannen voor:

Extra info

Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen. Je kunt mij ook telefonisch bereiken op 06 – 28 14 80 85 om een afspraak te maken.

 
 

hond laten trimmen

Het is belangrijk dat de vacht van een hond goed wordt verzorgt. Doen we dit niet dan gaat de vacht klitten (vervilten) er komt dan niet genoeg lucht bij de huid en dan kunnen er irritaties en/of smetplekken ontstaan. Dit is erg pijnlijk voor de hond en er zit dan niets anders op dan de hond kaal te scheren.

Om dit te voorkomen is het raadzaam om regelmatig met u hond naar de salon te gaan.

  • Poedelvachten: 4-8 maal per jaar
  • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
  • Spaniël vachten: 4-6 maal per jaar

Ook thuis zal er enige inspanning moeten worden verricht om de vacht van de hond gezond te houden. Borstel u hond daarom ook zoveel mogelijk.
Dit voorkomt niet alleen klitten, maar ook dat de hond leert dat borstelen en aanraken fijn zijn. En zo blijft de salon ook een fijne plek voor de hond.

Voor een pup is het belangrijk om al op jonge leeftijd ( vanaf ongeveer 15 weken ) de salon te bezoeken om zo kennis te maken.

Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in scheren, knippen, uitdunnen (effileren) plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen. Ook worden altijd de nagels geknipt en de oren uitgeplukt.

Plukken

Schnauzers, jack russels, cairn terriers, teckels etc. met een ruwharige vacht worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt. Hierdoor krijgt de nieuwe vacht alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat de hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en een bezoek aan de dierenarts wordt aangeraden.

Uitdunnen(effileren)

Het effileren is bedoeld om het haar in te korten of uit te dunnen. Voorbeeld rassen zijn maltezer, lhasa Apso, Shi-Tzu, spaniels, golden retriever etc

Scheren

Met een tondeuse wordt het haar ingekort. Hier zijn verschillende lengtes in 3mm, 5mm, 7mm, 9mm, 12mm en 16mm. Dit is oplopend van heel kort (kaal) tot langer model. Bijna elk ras kan geschoren worden. Mijn streven is om de honden zo lang mogelijk te houden, maar soms zit er niets anders op doordat een hond te erg geklit is op de eigenaar houdt van een kortere vacht.

Strippen

Zoals hierboven is er een ruwharige vacht nodig om te strippen. Dit houd in dat er ongeveer de helft van de te plukken vacht wordt weggehaald. Hierdoor blijft er een deel van de bovenvacht en de gehele ondervacht over. Zo is u hond niet ineens kaal geplukt maar blijft er een ruige vacht over.

Ontwollen

Dit houd in dat de lossen onderwol wordt verwijderd door te kammen/borstelen. Voorbeeld rassen zijn, Labrador, New Foundlander, Berner senner etc. Dus verhaart u hond enorm, dan is deze behandeling een echte aanrader!! In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat.

Trimsalon La Diva trimt je hond / kat al vanaf € 35,-.